Tmavé čokolády
Buď ji milujete nebo nesnášíte – to je úděl tmavé čokolády. Jsme si ale jisti, že stejně jako my ji milujete a nemůžete se jí nabažit. Pokud hledáte kvalitní mlsání, jste na správném místě. U nás najdete jak Bean to Bar čokolády, tak také jedinečné Single Origin.
Abyste si nemuseli lámat hlavu s originálním dárkem pro vaše blízké, připravili jsme vám dárkové balení těch nejlepších čokolád, které se rozplynou na jazyku a zanechají na něm lahodnou hořkou stopu.
Hořká chvíle nemusí být vždycky špatná, naše čokoláda promění tuto metaforu v aromatický a nezapomenutelný zážitek.
Objev století – tmavá čokoláda
Hořká čokoláda má své kořeny opravdu hluboko – čokoládový nápoj pili Mayové a mexické kmeny. Do Evropy se dostala díky mořeplavci Hernánu Cortésovi a dostupná byla dlouhá léta pouze pro členy královské rodiny. Po Evropě se začala tmavá čokoláda šířit během 17. století.
První oficiální továrna na čokoládu vznikla ve Spojeném království v roce 1728, později také v Bostonu v USA. Ovšem první tabulka hořké čokolády vznikla o několik desetiletí později ve Spojeném království, konkrétně v roce 1874.
Než se však mohla stát tmavá čokoláda oblíbenou, zrodila se sladká hvězda „mléčná čokoláda“. Trh si oblíbil mléčnou čokoládu pro její sladkou chuť a tmavá čokoláda byla upozaděna.
Hořká čokoláda a zdraví
Benefity v pojídání tmavé čokolády začali lidé brzy pociťovat. Na území Česka byla čokoláda k dostání pouze na lékařský předpis. A to až do konce 19. století. Díky tomu, že tmavá čokoláda obsahuje vysoké množství flavonoidů, jenž produkují oxid dusnatý. Ten uvolňuje cévy a žíly a snižuje krevní tlak. Hořká čokoláda obsahuje také velké množství minerálů, přispívá ke kvalitě spánku a pomáhá zlepšovat nejen imunitu, ale také zuby a kosti. Oproti mléčné a bílé, obsahuje tmavá čokoládá méně cukru a žádné mléko.
Nejprodávanější
Značky
Procento kakaa
Vychutnejte si tuto limitovanou tabulkovou čokoládu s rumem Don Papa.
Mimořádně jemná hořká bio čokoláda se sladkým, pikantním krvavým pomerančem a nádechem krémové vanilky.
Vítěz bronzové medaile Akademie čokolády 2017. Velmi aromatická čokoláda z farmy až po bar ze Sedayu, vesnice na jihu Sumatry.
Vítěz stříbrné medaile Academy of Chocolate Awards 2017. Ostrov Sulawesi má jedinečnou přírodu s asijskými i australskými charakteristikami. A v této přírodě roste hojnost...
Jemná čistá 68% čokoláda plná ovocné a citrusové chuti. Hladké rozpouštění, jemná a křupavá struktura kakaových zrnek. Takto chutná Madagaskar.
Prémiová tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových kakaových bobů. Ručně sbírané kakaové boby Single origin Jemné čokoládové tóny
Veganská 100% čokoláda bez přidaného cukru. Kakaové boby z Guatemaly. Bean to Bar Intenzivní čokoládová chuť To nejkvalitnější kakao a tradiční evropské techniky...
Prémiová tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových kakaových bobů. Ručně sbírané kakaové boby Single origin Jemné čokoládové tóny
Prémiová tmavá čokoláda s vysokým obsahem výběrových kakaových bobů z plantáží Venezuely. Ručně sbírané kakaové boby Single origin Jemné čokoládové tóny
Čokoládový dárek
Z naší bohaté nabídky si vybere i ten největší mlsoun. Odměňte se kvalitní tabulkou hořké čokolády nebo z ní upečte vynikající dezert. Tmavá červivá čokoláda potěší jedlíky, kteří rádi experimentují s novými chutěmi. Hořká čokoláda s výraznými tóny drcených bobů je v naší nabídce připravena pro opravdové fajnšmekry.
Abychom vám usnadnili práci s balením čokolád, poskládali jsme pro vás tabulkovou čokoládu do dárkového balení, které hraje všemi barvami a pestrými vzory. Balení obsahuje tmavou čokoládu obohacenou těmi nejlepšími příchutěmi.