Bean To Bar čokolády
Jste-li vášnivými degustátory čokolády nebo jste propadli jejím jemným, ale přesto velmi aromatickým tónům, jste na té správné webové adrese. Patříme totiž také do týmu čokoholiků! Čokoláda je věda už jen kvůli zpracování a ingrediencím, které výrazně ovlivňují její chuť a vůni. To mají na paměti i výrobci Bean to Bar čokolády, kteří si vybírají jednotlivé suroviny od poctivých farmářů a pěstitelů z celého světa.
Ochutnejte s námi Bean to Bar čokolády a ponořte se do chutí těch nejvyhlášenějších a nejlahodnějších výrobců čokolád.
Co znamená „Bean to Bar“?
Dnes už je tento pojem hojně rozšířený nejen mezi milovníky čokolády, ale také kávy a jiných nápojů, vyrobených z kakaových bobů. Bohužel v prodejních řetězcích stále převažují kvanta nekvalitních čokolád, vyrobených korporátními řetězci. Sem tam se ale i v supermarketu objeví tabulka čokolády s pojmenováním „Bean to Bar“. Co to ale znamená?
Toto pojmenování kvalitních surovin, nejen čokolády, v doslovném překladu zní „od bobu po tabulku“. Jelikož u nás, najdete tento pojem pouze na obalech od čokolády, můžeme si to pro naše účely přeložit jako „od kakaového bobu po tabulku čokolády“.
Naši dodavatelé vynikajících čokolád dbají na výběr surovin a pečlivě zvažují každou surovinu. Sběrači ohleduplně manipulují s každým zrnem a pozorně je kontrolují, aby jim pod prsty procházely pouze kvalitní boby. Na výrobci čokolády také spočívá pár důležitých úkolů, které výrazně ovlivní chuť čokolády. Jedná se například o pražení bobů, mletí, staření a konečně temperování a odlévání do forem.
Bean to Bar čokolády pro každého
Jejich výtečnou chuť ocení nejen zkušený čokoholik, ale rozdíl mezi obyčejnou tabulkou z obchodu a naši Bean to Bar čokoládou pozná i občasný mlsoun. Tabulková čokoláda je v našem sortimentu okořeněna zajímavými příchutěmi, například čokoláda s rakytníkem nebo tmavá čokoláda s chutí espresso.
Vybrat si můžete také podle místa sklizně kakaových bobů. Naše čokolády pochází z Tanzanie, Haiti, Brazílie nebo například z Panamy.
Každá tabulka vás nakopne pořádnou dávkou energie a roztančí chuťové pohárky.
Nejprodávanější
Značky
Druh
Procento kakaa
Vysoce kvalitní čokoláda z bílých kakaových bobů Criollo. S tóny karamelu, ořechů a ovoce je to vynikající pochoutka z Tabaska v Mexiku.
Tmavě krémová s harmonickou chutí sultánek, banánů a ořechů charakterizuje toto Trinitario z Hondurasu. Čokoládová vůně a chuť jsou intenzivní a dlouhotrvající.
Třešně a ostružiny s nádechem kořeněné smetany, to je chuť kakaa Jolomijix z okraje národního parku Sierra de las Minas, jedinečné biosféry UNESCO.
Kakaové tóny hořké čokolády jsou rozmanité a intenzivní. Pražená vůně, stejně jako slad, vlašské ořechy a citrusové plody vytvářejí v chuti podívanou s dlouhým závěrem. Ještě více!
Čokoláda se dvěma barvami! Růžovo-červená a zelená, jemně sladká chuť s aromatickými ovocnými malinami a delikátní matcha.
Hořká čokoláda z Dominikánské republiky okořeněná černým malabarským pepřem z Indie a pepřem Kubeben z Indonésie. Mírné, ale přesto lahodně pikantní.
Mléčná čokoláda s lískovými oříšky, zjemněná jemně praženými oříšky. To je ideální kombinace a tato je prostě špičková.
Vynikající rostlinná čokoláda s obsahem kakaa 55 %. Veganská verze mléčné čokolády vyrobená z rýžové mouky a mandlí.
Výjimečná bio hořká mléčná čokoláda vyrobená ze vzácných kakaových bobů Amelonado vypěstovaných průkopnickým ženským družstvem ve východním Kongu a z bohatého mléka švýcarských...
Hladká a krémová bio hořká mléčná čokoláda s posypem křupavé opražené pohanky.
Mimořádně jemná hořká bio čokoláda se sladkým, pikantním krvavým pomerančem a nádechem krémové vanilky.