Georgia Ramon - Mexico Almendra Blanca 91% BIO
Kód: 4332Detailní popis produktu
"Almendra Blanca" znamená v překladu "bílá mandle". Bílá barva těchto speciálních kakaových bobů dodává hotové tyčince i přes vysoký obsah kakaa světlejší vzhled.
Toto speciální bílé kakao pochází z 30hektarového pozemku, který společnost Agrofloresta využívá pro školení domorodých drobných zemědělců zapojených do projektu Selva Tabasqueño. V roce 2014 založil Hugo Francisco Chavez se svými přáteli společnost Agrofloresta Mesoamericana s cílem přeměnit degradované území na rozmanitý kakaový les, který byl využit jako demonstrační farma pro ekologické pěstování kakaa v agrolesnickém systému s využitím místních dřevin.
Na farmě se pěstuje deset místních odrůd kakaa, které vznikly po desetiletích selekce původních kakaovníků. Ty nyní představují jedny z nejlepších kakaových odrůd Criollo Tabasqueño, obecně známé jako Almendra Blanca, protože většina těchto kakaových bobů má bílé boby.
Vzhledem k tomu, že některá kakaa Criollo Tabasqueño s fialovými boby vykazují také vynikající chuťové vlastnosti, farma nezachovává pouze bílá kakaa se semeny, takže konečné šarže obsahují přibližně 70 % bílých bobů.
Dostupnost je omezena na množství kolem 1 tuny ročně. Ze sklizně v roce 2021 šlo do Evropy jen asi 400 kg.
Složení: kakaové boby, surový třtinový cukr, kakaové máslo.
Aroma: karamel, ořechy a tropické ovoce.
Může obsahovat stopy mléka a ořechů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tmavé čokolády |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Alergeny: | Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické, BIO |
Procento kakaa: | 91 |
Dovozce pro ČR: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
založili na jaře 2015 Georg Bernardini a Ramona Gustmann ve čtvrti Oberkassel v Bonnu.
Od 1. listopadu 2020 je novým majitelem společnosti Georgia Ramon Phillip Butzmann.
Phillip Butzmann je vyškolený cukrář, úspěšně ukončil trénink čokolády v Solingenu a brzy dokončí studium potravinářské technologie.
Naše výrobky
Zaměřujeme se na kvalitu, kreativitu a rozmanitost. Abychom se zde nemuseli omezovat, nepoužíváme výhradně (ale velmi často) organické suroviny. Organické suroviny nejsou vždy k dispozici v požadované kvalitě. Organické je dobré, ale ne vždy to znamená, že je kvalitnější. Existují také určité suroviny, zejména vzácné kakaové boby, jen ve velmi omezeném množství nebo vůbec ne v bio kvalitě. Nechceme se však obejít bez tak jemných surovin.
Udržitelnost, spravedlivý obchod a dětská práce
I když nevyrábíme vše v bio kvalitě, věnujeme velkou pozornost tomu, odkud a od koho naše suroviny získáváme. V některých případech nakupujeme kakaová zrna přímo od vlastníků plantáží a družstev, ale také od důvěryhodných prodejců kakaa.
Spravedlivé platby kakaovým farmářům jsou pro nás stejně důležité jako záruka, že naši producenti nedovolí dětskou práci.
Všechny naše kakaové boby proto pocházejí ze spravedlivého obchodu nebo pocházejí přímo od výrobců. Naši prodejci kakaa zaručují spravedlivý obchod a vyloučení dětské práce.
Pokud je to možné, přesvědčujeme se na místě, že tyto záruky jsou dodržovány.
TVOŘIVOST
Klasika tvoří základ naší práce. Kromě toho bychom také chtěli vytvořit nové chuťové zážitky: Veganská čokoláda s červenou řepou a kokosem, tmavá čokoláda s liškami nebo ovocně kyselá malinová čokoláda s jemným růžovým olejem ukazují, co je s čokoládou možné a chutné.