⭐🚚 Aktuální doba doručení je 5-9 pracovních dní 🚚⭐
🎄🍫 Aktuální doba doručení zde 🍫🎄

Standout Single origin - Guatemala Lachuá 70%

Kód: 2134
Single Origin Bean To Bar
180 Kč 160,71 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Sklizeň z roku 2017 z oblasti Lachuá v Guatemale je opravdu úžasná. Jasná ovocnost s vysokou svíravostí a kyselostí, s tóny tropického džusu, citrusů a černého čaje

Single Origin

Bean to bar

Detailní informace

Detailní popis produktu

Single Origin tmavá čokoláda se 70 % kakaa z Guatemale z oblasti Lachuá

Sklizeň z roku 2017 z oblasti Lachuá v Guatemale je opravdu úžasná. Jasná ovocnost s vysokou svíravostí a kyselostí, s tóny tropického džusu, citrusů a černého čaje

Každá Single Origin čokoláda je chuťový originál. Jedinečnou a neopakovatelnou chuť jí zaručují ty nejkvalitnější kakaové boby pocházející vždy z jediného regionu. 

Jak jsme na tom s alergeny?

Bez lepku
Bez mléka
Vegan
Bez sóji

Původ kakaových bobů: 
Země: Guatemala
Region: Lachuá
Producent: Cacao Verapaz
Zprostředkovatel: Uncommon Cacao
Nadmořská výška: 175-300 m.n.m. 
Sklizeň: Březen-Červen 2017
Fermentace: Dřevěný box 6-7 dní

Obsah:
50 g / 1,76 oz čokolády
Kakaové sušiny 70%

Složení: Kakaové boby, třtinový cukr

Organické složky

Může obsahovat stopy MLÉKA

Nutriční hodnoty (na 100 g):
Energie: 2395 kJ, 572 kcal
Tuk: 37 g - z toho nasycené 22 g
Sacharidy: 51 g - z toho cukry: 30 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0 g

Skladujte na chladném a suchém místě 14-18 ° C.

Vyrobeno ve Švédsku:
Standout Chocolate
Färåsvägen 45
42837 Kållered

 

TheCraft_1

Doplňkové parametry

Kategorie: Standout Chocolate
Hmotnost: 0.05 kg
Alergeny: Bez lepku, Bez laktózy, Vegan, Bez sóji, Organické
Druh: Tmavá
Hmotnost: 50 g
Ocenění: Great Taste Awards 2020, Great Taste Awards 2019, International Chocolate Awards 2020 - Bronze, International Chocolate Awards 2019 - Bronze, Academy of Chocolate 2019 - Bronze
Procento kakaa: 70
Dovozce pro ČR: Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Logga_5-2

Děláme to dobře!

Věříme v ekologickou, ekonomickou a sociální udržitelnost.

Záleží nám na životním prostředí, proto v naší čokoládě používáme pouze organická kakaová zrna a organický třtinový cukr. Vnitřní obal je vyroben z biologicky odbouratelného biofilmu a vnější obal je vyroben z dřevní buničiny certifikované FSC.

Záleží nám také na lidech, se kterými pracujeme. Zajistíme, aby byli pěstitelé dobře placeni - vysoké ceny za správné zemědělské postupy a nejkvalitnější kakao - obvykle platíme o 300% - 400% více, než je cena na komoditním trhu. Dobře placení pěstitelé se pyšní svou prací, jsou motivováni k udržování vysoké kvality pro budoucí sklizeň a jsou schopni rozvíjet místní komunitu pro budoucí generace. 

OurOrigins_Lachua_5_2000x1000

 Řemeslo

Řemeslná čokoláda, ručně vyráběné od bobu do tabulky (Bean To Bar)

Začínáme ručním tříděním všech bobů, zbavujeme se jakýchkoli vadných bobů, které by jinak mohly negativně ovlivnit chuť. Boby jsou pak praženy v malých dávkách při nízké teplotě, což pomáhá rozvíjet chuť a uvolňovat slupku z bobu.

Boby se spolu s třtinovým cukrem několik dní pomalu drtí pod kotoučem ze žulového kamene. To pomáhá rozvíjet chuť a získat hedvábně hladkou strukturu. Poté čokoládu temperujeme, aby získala lesklý vzhled a pěkné čisté prasknutí, když ji rozlomíte. Hotová čokoláda se nalije do forem, ochladí se, upraví a poté zabalí. Nyní je čokoláda připravena k odeslání!

TheCraft_1

 Čokoláda

Chuť čokolády vypráví příběh jejího původu a lidí v pozadí.

Naší filozofií je používat co nejméně ingrediencí - pouze kakaové boby a třtinový cukr - jednoduše proto, že věříme ve výrobu čokolády, která odpovídá zemi původu co nejvíce. Odrůda, růstové prostředí a posklizňový proces hraje důležitou roli při vývoji jedinečného chuťového profilu každého druhu. Proto vždy hledáme pěstitele, kteří sdílejí naši vášeň pro jemné kakao a jsou hrdí na svou práci.

Kupujeme kakaová zrna vysoké kvality, proto si při výrobě čokolády přejeme zachovat co nejvíce individuální chuťový profil každého bobu. Boby pomalu pražíme při nízké teplotě, abychom každý bob vyvinuli svým vlastním jedinečným způsobem. Dobré pražení rozvine složitost chutí a zároveň ji udrží v rovnováze, což poskytne dlouhou a čistou dochuť.