Malina & Mandarinka - 58% Tmavá čokoláda
Kód: 5277Detailní popis produktu
Naše tmavá čokoláda Malina & Mandarinka 58 % je spojením intenzivní chuti pravé čokolády a šťavnaté svěžesti ovoce.
Čokoláda s obsahem 58 % kakaa se pomalu rozplývá na jazyku a nechá vyniknout sladkokyselé tóny maliny i jemně citrusovou chuť mandarinky.
Každá tabulka je ručně vyráběná v čokoládovně Chocolenka v Letovicích z pečlivě vybraných surovin. Kombinace hořkosti čokolády, ovocné svěžesti a jemné kyselinky tvoří chuťový zážitek, který je elegantní, vyvážený a nápaditý.
Ideální pro chvíle, kdy si chcete dopřát čokoládu s ovocnou jiskrou – buď pro sebe, nebo jako originální dárek.
Minimální obsah kakaové sušiny 55%
Složení: kakaová hmota, cukr z cukrové třtiny, kakaové máslo, emulgátor sojový lecitin, lyofilizovaná malina (3 %), lyofilizovaná mandarinka (3 %), přírodní vanilkové aroma.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Choklid a Carezza Deluxe |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.05 kg |
| Druh: | Tmavá |
| Procento kakaa: | 55 |
| Výrobce: | Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM
Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.
UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU
Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.
PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY
Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.
CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA
Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.