🎅 Zatím stíháme doručení do 2–4 pracovních dní! 🎅
🍫 Teď je ten nejlepší čas objednat dárky! 🍫

Chilli čokoláda tmavá - Chilli Trinidad Scorpion od mistra Zachyho

Kód: 4001
149 Kč 133,04 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Zažijte jedinečné spojení sladké čokolády a ohnivé pálivosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Představujeme vám exkluzivní Nejpálivější chilli čokoládu s Trinidad Scorpion Moruga od mistra Zachyho. Tato jedinečná čokoláda kombinuje bohatou chuť kvalitní hořké čokolády s intenzivní pálivostí jedné z nejpálivějších chilli papriček světa – Trinidad Scorpion Moruga.

Paprička Trinidad Scorpion Moruga pochází z oblasti Moruga na karibském ostrově Trinidad a je známá svou extrémní pálivostí, dosahující až 2 009 231 SHU. Mistr Zachy využívá lyofilizované (mrazem sušené) papričky, které si zachovávají svou charakteristickou chuť, vůni a plnou dávku kapsaicinu.

Tato čokoláda je ideální pro milovníky extrémně pálivých pochoutek, kteří hledají nezapomenutelný chuťový zážitek. Doporučujeme konzumovat s opatrností a v malých dávkách.
 
Složení: kakaová hmota, cukr z cukrové třtiny, kakaové máslo,Trinidad Scorpion Moruga lyofilizovanéemulgátor sójový lecitin.

Minimální obsah kakaové sušiny 55%

Může obsahovat stopy mléka, ořechu a jiných skořápkových plodů, sezamu, lepku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Choklid a Carezza Deluxe
Hmotnost: 0.06 kg
Procento kakaa: 55
Druh koření: Chilli
Výrobce: Chocolenka, Carezza s.r.o., Lidická 700/19, 602 00 Brno-Veveří

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

PŘES KÁVU KE KAKAOVÝM BOBŮM

Všechno vlastně začalo kávou, když mne můj kamarád skvělý obchodník s kávou v Salvadoru nabídnul jeho zelené kávové zrno a praženou kávu pro Česko. Trh s kávou už byl v té době plný mnoha větších či menších dovozců, a tak jako druhou možnost mi nabídnul mnohem složitější surovinu, a to kakaové boby. A protože má v Salvadoru zázemí pro zpracování kakaových bobů a výroby čokolády, začaly dlouhé měsíce studia a učení se, jak s kakaem pracovat, jak tradičním způsobem vyrobit čokoládu. A od toho už nebylo daleko se zamilovat do vymýšlení a výroby čokoládových pralinek. Ve skutečnosti to daleko bylo, protože to obnášelo další kurzy a školení ve Střední Americe, Spojených státech a Evropě, a týdny zkoušení, pokusů a omylů, aby pralinky měly tu správně vyváženou chuť, konzistenci, design, prostě chutnaly a líbily se.

 

UČÍME SE VYRÁBĚT ČOKOLÁDU

Postupně jsme si osvojovali všechny technologie a triky a postupy, jak udělat skvělou čokoládu a jedinečné pralinky, učili jsme se záludnosti fermentování, sušení a pražení kakaových bobů, jejich drcení, mletí, konšování a míchání všech ingrediencí až po vznik čokolády.

 

PĚSTITELÉ KAKAA JSOU PRO NÁS ROVNOCENNÝMI PARTNERY

Stále se radíme s našimi salvadorskými obchodními partnery a dnes už kamarády farmáři z kakaových plantáží, s tamními experty na výrobu čokolády, protože jejich dlouholeté zkušenosti jsou pro nás velmi cenné, a pak se společně radujeme nad úspěchy. Snažíme se jim jejich vstřícnost a laskavost vracet a dáváme práci místním lidem.

 

CHOKLID - TY NEJLEPŠÍ PRALINKY A ČOKOLÁDA

Když suroviny urazí tisíce kilometrů po moři a připutují k nám do Brna, jsou s tou největší péčí dále zpracovávány do CHOKLID čokolády a pralinek.